Tratamente pentru hemoroizii externi

Din nefericire, hemoroizii externi nu dispar de la sine. De aceea, un tratament eficace este cea mai buna arma a dvs. de combatere a durerii, iritatiei si disconfortului create de hemoroizii externi.
Este de preferat sa tratam hemoroizii externi in fazele incipiente, inainte sa apara simptome precum durere sau sangerare.
Pentru a tratata hemoroizii externi, metodele includ atenuarea presiunii asupra rectului prin scaune mai moi, cu ajutorul laxativelor.
Alte metode de tratare pentru hemoroizii externi includ bai calde si unguente locale, printre care creme si unguente hemoroidale.
O alternativa mult mai rea, ar fi indepartarea cheagurilor de sange din hemoroizii externi. Cu toate acestea, acest tip de tratament pentru hemoroizii externi este dureros si poate necesita cateva saptamani de recuperare.
Un tratament natural revolutionar pentru hemoroizii externi
Exista multe tratamente pentru hemoroizii externi, printre care si un tratament non-chirurgical despre care cei care l-au incercat au spus ca este un tratament excelent pentru hemoroizii externi. Venapro este un tratament non-chirurgical cu un continut de extracte herbale care functioneaza ca un anti-inflamator.
Venapro s-a dovedit de altfel ca functioneaza prompt in micsorarea si vindecarea tesuturilor inflamate, alinand astfel durerea.
In cele mai multe cazuri, tratamentul pentru hemoroizii externi se focalizeaza pe:
Alinarea simptomelor prezentate de hemoroizi.
Alinarea presiunii prin marirea aportului de fibre si fluide in alimentatie.
Modificarea obiceiurilor in ceea ce priveste defecatia.
Alte optiuni specifice in tratamentul pentru hemoroizi includ:
Gheata
Bai caldute de sezut de mai multe ori pe zi
Consum ridicat de fluide si fibre in alimentatie
Laxative
Unguente si creme pentru mancarime si inflamatii.
Hemoroizii externi trombozati pot fi extrem de durerosi. De aceea, in aceste cazuri, analgezicele pot fi de asemenea prescrise.
La majoritatea persoanelor, simptomele pentru hemoroizii externi se imbunatatesc dupa cateva zile. Hemoroizii externi trombozati se pot imbunatati dupa cinci zile. Daca este necesar, operatia poate fi recomandata pentru a trata hemoroizii externi trombozati.
Cum sa prevenim hemoroizii externi
Cele mai bune metode prin care putem preveni hemoroizii externi includ:
Scaune moi pentru o defecatie usoara, micsorand presiunea si incordarea
Defecatia imediata atunci cand se simte nevoia
Exercitiile, incluzand mersul pe jos, si aportul crescut de fibre in alimentatie ajuta la reducerea constipatiei si incordarii prin scaune moi.

Totul despre hemoroizii trombozati

Este posibil sa fi auzit termenul de hemoroizi trombozati, dar nu stiati sigur ce inseamna. Mai jos voi incerca sa lamuresc si sa raspund la unele din intrebarile pe care le aveti despre hemoroizii trombozati: cum arata, cum se manisfesta si ce tratamente exista pentru hemoroizii trombozati.
Cum arata si cum se manifesta hemoroizii trombozati
Venele din anus sau venele din afara rectului pot incepe sa se umfle si sa devina externe atunci cand potruzioneaza din aceste zone. Atunci cand fluxul sanguin este restrictionat in aceste vene, vasele tind sa se rupa, cauzand formarea unor cheaguri de sange sub piele. Atunci cand se intampla asta, avem de-a face cu hemoroizi trombozati.
Hemoroizii trombozati sunt usor de recunoscut si de simtit. La atingere, hemoroizii trombozati pot fi tari sau moi. Hemoroizii trombozati se simt la inspectie ca niste mici tumorete. De asemenea, hemoroizii trombozati sunt albastri la culoare. Asta pentru ca venele sunt strangulate sub piele si nu exista flux sanguin normal prin ele. Daca sunt iritati, hemorozii trombozati pot deveni rosii la culoare.
Desi nu sunt considerati periculosi, hemoroizii trombozati cauzeaza durere si umflaturi deoarece afecteaza capetele nervului localizat in pielea anala. Sangerarea nu este un simptom comun, dar poate aparea daca cheagurile de sange sunt lezate.
Cauze posibile pentru hemorozii trombozati
Dintre cauzele comune pentru hemoroizii trombozati amintim statul jos pentru perioade lungi de timp, incordarea in timpul defecatiei, ridicarea de greutati si nasterea.
Tratamente pentru hemoroizii trombozati
Este posibil ca cheagurile de sange sa se rupa si sa fie reabsorbite de organism. Acest lucru se poate intampla de-a lungul unei perioade de 4 pana la 6 saptamani. Cu toate acestea, daca hemoroizii trombozati cresc si provoaca mai multa durere sau daca observati o umflare excesiva, este posibil sa aveti nevoie de o operatie pentru a scapa de hemoroizii dvs. trombozati.
Indepartarea cheagurilor de sange se face la cabinetul unui doctor sau in ambulatoriu. Sub nici o forma nu indepartati cheagurile de sange acasa, deoarece puteti suferi hemoragii severe!
Exista mai multe optiuni in ceea ce priveste procedurile de indepartare a cheagurilor de sange. O alternativa rapida si usoara este sa faci o taietura deasupra cheagului de sange pentru ca acesta sa poata fi stors. Cu toate acestea, posibilitatea reformarii cheagurilor de sange si durerea suplimentara ramane foarte mare in cazul acestei proceduri de tratare pentru hemoroizii trombozati.
Desi este mai invaziva, hemoroidectomia totala indeparteaza cheagurile de sange si vasele de sange, obtinand rezultate mult mai bune de tratare pentru hemoroizii trombozati.
Ambele proceduri folosesc anestezia locala pentru a amorti zona care trebuie taiata.
Este recomandat ca operatia de hemoroizi trombozati sa fie efectuata in primele 3 zile de cand au aparut simptomele. Dupa aceasta perioada de timp, nivelul de ameliorare a simptomelor manifestate de hemoroizii trombozati s-ar putea sa nu fie foarte semnificativ, si de asemenea este posibil sa aveti nevoie de mai mult timp pentru recuperare.
Tratamente alternative pentru hemoroizii trombozati care ar trebui luate in considerare
In afara de operatie, exista cateva tratamente alternative care pot aduce alinare celor care sufera de hemoroizi trombozati. Aceste tratamente includ bai de sezut caldute si creme pentru a alina durerea si inflamatia.
Schimbarile in alimentatie, incluzand mai multe surse de fibre, pot rezolva problemele cu constipatia.
Dintre cele mai eficiente unguente locale amintim Venapro, pe baza de extracte botanice si herbale care calmeaza si vindeca, ameliorand circulatia venoasa si calmand zonele inflamate, fara nici un efect secundar.
Un alt unguent eficient este Procto-glyvenolul care are ca efect diminuarea rapida a simptomelor prezentate de hemoroizi, calmand zona afecatata, si ameliorand starea generala a persoanei care sufera de hemoroizi trombozati.
Cum sa alegem tratamentul potrivit pentru hemoroizii trombozati
Nivelul de durere pe care il resimtiti va va ajuta sa determinati tratamentul corect in cazul dvs. pentru hemoroizii trombozati.
De exemplu, daca durerea nu va permite sa va efectuati activitatile zilnice, precum mersul pe jos, dormitul sau exercitiile, atunci probabil ca operatia este cea mai buna solutie.
In cazul unei dureri minore care pare sa se diminueze, se poate ca hemoroizii dvs. trombozati sa dispara de la sine, si de aceea ar trebui lasati in pace, sau tratati cu alternative naturale precum cele descrise mai sus.

Sa prevenim hemoroizii printr-o alimentatie corecta!

Dupa cum bine stiti, masurile preventive sunt intotdeauna mai bune decat cele de tratare. Cine nu ar vrea sa nu fie nevoit sa se tratateze de anumite afectiuni, si mai ales de hemoroizi? Efortul de a preveni hemoroizii se merita, daca ne gandim ca nu va trebui sa simtim durerea suparatoare, disconfortul, mancarimea si iritatia provocate de hemoroizi.
S-ar putea sa nu constientizati, dar multe din obiceiurile si stilul dvs. de viata pot fi cauza problemelor dvs. cu hemoroizii. Mai jos vom vedea cum prin anumite schimbari in obiceiurile noastre putem preveni hemoroizii.
Alimentia corecta pentru a preveni hemoroizii
Alimentatia dvs. joaca un rol major atunci va doriti sa preveniti hemoroizii. Daca sunteti obisnuiti sa mancati multe alimente procesate – de obicei alimentele numite junk food sau snacks-uri – atunci este posibil sa va indreptati cu pasi repezi inspre probleme cu hemoroizii. Aceste alimente nu contin aportul de fibre necesar intestinelor dvs. pentru a misca mancarea repede si forma scaune moi, pentru o defecatie usoara. Fara hrana indigesta care se gaseste in alimentele bogate in fibre si care inmoaie scaunele dvs., este posibil sa suferiti de constipatie, ceea ce duce la incordare in timpul defecatiei. Daca suferiti de constipatie mai mult timp, o sa dezvoltati hemoroizi.
In alimentatia dvs. de prevenire pentru hemoroizi, includeti cereale si paine integrala, mazare, fructe si legume din belsug, orez brun si tarate, alune si seminte. Introduceti aceste alimente treptat in alimentatia dvs. pentru ca in timp sa devina un obicei, evitand astfel riscul de hemoroizi.
Fiti atenti insa, deoarece un aport brusc bogat in fibre va poate provoca un soc in organism, in conditiile in care acesta era obisnuit cu alimentele procesate. Aceasta situatie poate conduce la balonare, diaree, gaze intestinale, etc.
Chiar daca poate fi destul de greu, incercati pe cat puteti sa evitati alimentale care constipa, precum orezul alb, painea alba, pastele, prajiturile, placintele, produsele de patiserie.
In acest fel veti reusi sa preveniti hemoroizii.
Sa prevenim hemoroizii printr-un consum adecvat de lichide!
In alimentatia dvs. de prevenire pentru hemoroizi, ar trebui sa includeti si marirea consumului de lichide hidratante. Cu toate acestea, asta nu inseamna sa beti mai multa cafea, ceai sau alcool, pentru ca aceste lichide au un efect invers, ducand la o deshidratare usoara.
Alcoolul are in special un efect defavorabil, putand contribui la formarea unor scaune uscate care provoaca ravagii in tractul dvs. gastrointestinal.
Hemoroizii au fost asociati in unele cazuri cu ciroza, o boala a ficatului cauzata de abuzul de alcool.
Puteti crede ca beti suficienta apa, dar majoritatea oamenilor nu-si dau seama de cata apa au de fapt nevoie. Adultii sanatosi au nevoie de cel putin 8 pahare de apa pe zi. Pentru barbatii care sunt mai masivi si au mai mult tesut muscular si pentru cei care fac exercitii regulat sau lucreaza in aer liber, este necesar un consum si mai mare de lichide in fiecare zi, pentru a fi mereu bine hidratati, prevenind astfel hemoroizii.
Tratamente naturale pentru a preveni hemoroizii
Alaturi de o alimentatie bogata in fibre si un consum adecvat de lichide, folosirea zilnica a unor suplimente naturale precum Venapro, ne poate ajuta sa prevenim hemoroizii.
Acest tratament ajuta la imbunatatirea circulatiei venoase pentru a mentine tesuturi sanatoase care nu se umfla, prevenind astfel hemoroizii.

Hemoroizi interni

Mai intai, voi incerca sa fac o scurta prezentare pe scurt a acestei portiuni din anatomia noastra care este foarte putin cunoscuta, din moment ce va ajuta la intelegerea modului in care se formeaza hemoroizii interni.
Anusul este un orificiu localizat in regiunea posterioara a corpului, care conduce aproximativ 5 cm in sus inspre canalul anal. Canalul anal conduce la rect, o cavitate verticala lunga de aproximativ 12 cm si lata de 3,81 cm care se sfarseste la deschiderea colonului. Rectul este responsabil pentru retinerea fecalelor pana ce acestea sunt gata sa paraseasca organismul.
Atunci cand hemoroizii interni se dezvolta inauntrul traiectului anusului, hemoroizii interni pot fi gasiti la sfarsitul canalului anal.
Spre deosebire de hemoroizii externi, hemoroizii interni nu pot fi vazuti sau simtiti datorita locatiei lor. Deoarece tesuturile anale interne nu au nervi sensibili la durere, este foarte posibil sa nu simtiti nici durere nici disconfort, fata de alte cazuri de hemoroizi.
Unul dintre putinii indicatorii cum ca ati avea hemoroizi interni este senzatia ca rectul dvs. inca se simte plin, chiar daca ati iesit cu scaunul afara.
Iritarea poate aparea daca suprafata delicata a hemoroizilor interni este lezata datorita constipatiei. In acest caz, s-ar putea sa observati cateva picaturi de sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta.
Hemoroizii interni au tendinta de a creste (sau de a se prabusi ) pana la punctul in care trebuie sa se miste afara din sfincterul anal. Daca acesta este cazul, este posibil sa vedeti zone roz care se intind intr-o nuanta mai inchisa de roz. Aceste zone se pot simti ca niste mici bobite umede (ca de struguri).
Hemoroizii interni se pot retrage singuri inapoi in rect, sau ii puteti impinge usor inapoi cu degetul in pozitia lor originala. Cu toate acestea, durerea poate deveni si mai intensa daca hemoroizii interni ies din anus si formeaza mici mase bulboase.
Hemoroizii interni diagnosticare
Datorita locatiei si modului in care se simt hemoroizii interni, doctorul dvs. s-ar putea sa fie nevoit sa conduca un examen rectal. Acest examen consta in introducerea unui deget in anus, si de aceea nu este foarte placut, chiar jenant si uneori chiar neconcludent.
Cu toate acestea, daca acesti hemoroizi interni se muta in afara sfincterului, un doctor v-ar putea diagnostica mai usor.
Pentru a preveni complicatiile in cazul hemoroizilor interni, va recomandam in primul rand sa fiti atenti la alimentatie, pentru a putea preveni constipatia.

Despre hemoroizii externi

Stiati ca atat hemoroizii interni cat si hemoroizii externi sunt prezenti inca de la nastere, dar trec neobservati datorita marimii lor mici? Atunci cand ambele tipuri de hemoroizi sunt prezente, aceasta conditie se numeste hemoroizi micsti.

Mai jos am definit hemoroizii externi, simptomele pentru hemoroizii externi si cauzele pentru hemoroizii externi.

In vorbe putine, daca hemoroizii dvs. se gasesc in partea joasa a canalului anal, langa anus, atunci e vorba de hemoroizi externi.

Hemoroizii externi cauze

Spre deosebire de hemoroizii interni, cercetatorii si doctorii nu au motive concrete pentru formarea acestor hemoroizi externi. La un moment dat, se credea ca vinovatul din spatele maririi hemoroizilor externi este constipatia. Cu toate acestea, studii mai recente au negat acest aspect.

Ceea ce se poate dovedi, este ca marirea hemoroizilor externi este mult mai intalnita la femeile insarcinate si la persoanele care experimenteaza o presiune marita asupra rectului.

Hemoroizii externi pot aparea si daca ridicati greutati sau daca stati perioade mai lungi asezati. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, exista un eveniment care preceda hemoroizii externi.

De exemplu, hemoroizii externi pot aparea inspre sfarsitul sarcinii. Din fericire, acesti hemoroizi externi tind sa dispara dupa nastere si, in consecinta, nu necesita tratament.

Hemoroizii externi simptome

Hemoroizii externi pot fi identificati foarte usor ca fiind mici umflaturi dureroase de culoare rosu-inchis, de marimea unui bob de strugure, care apar sub pielea din jurul anusului.

Dintre simptomele comune pentru hemoroizii externi, amintim mancarime, umflaturi si durere datorita sensibilitatii pielii din aceasta regiune. Zona in care apar hemoroizii externi se poate umfla, irita si leza mult mai grav ca rezultat al constipatiei, scaunului tare si incordarii din timpul scaunului.

Atentie sporita riscurilor implicate de hemoroizii externi

Hemoroizii externi va expun riscului de tromboza. Tromboza cunoscuta si drept cheaguri de sange tinde sa apara atunci cand hemoroizii externi nu sunt tratati perioade mai lungi de timp. In zona in care apar hemoroizii externi se pot dezvolta si cheaguri de sange rosu-inchis sau albastru si care sangereaza.

Cheaguri de sange mari pot produce durere atunci cand mergeti, cand stati sau cand iesiti afara cu scaunul.

Doctorii nu se pot pronunta de ce persoane sanatoase dezvolta din senin cheaguri de sange in hemoroizii externi.

Ceea ce este sigur, este ca daca sunt lasate in voia sortii, aceste cheaguri de sange pot circula prin sistemul circulator al organismului, si pot conduce la situatii care pot pune viata in pericol.
Vasele de sange contin sange arterial, ceea ce explica de ce hemoroizii externi prezinta o culoare de un rosu mai aprins, atunci cand apare sangerarea. In unele ocazii aceste sangerari care apar la hemoroizii externi pot fi foarte severe.

Cum diagnosticam si tratam hemoroizii in timpul sarcinii?

Hemoroizii sunt destul de comuni in timpul sarcinii. Unele femei dezvolta hemoroizi pentru prima data in timpul sarcinii si daca au avut hemoroizi si inaintea sarcinii, este foarte probabil sa aiba hemoroizi din nou in timpul sarcinii.
Hemoroizii se pot dezvolta si in a doua faza a nasterii, in timp ce femeile imping. Oricare ar fi situatia, hemoroizii dispar de cele mai multe ori de la sine – sau cu ajutorul unor metode mentionate mai jos la scurt timp dupa nastere.
Este foarte important sa discutati cu medicul dvs. daca vi se pare ca prezentati simptome de hemoroizi, deoarece exista si alte conditii care ar putea prezenta aceleasi simptome ca si hemoroizii. Medicul dvs. va va examina, si va va putea prescrie tratamentul corect in functie de ceea ce descopera la control.
In cele mai multe cazuri, tratamentul pentru hemoroizi in timpul sarcinii este axat pe:
Atenuarea simptomelor
Alinarea presiunii exercitate asupra venelor hemoroidale printr-un consum crescut de fibre si lichide
Modificarea obiceiurilor ce tin de defecatie
Unele din tratamentele specifice pentru hemoroizi in timpul sarcinii includ:
Aplicarea unei pungi de gheta (cu un invelis moale) peste zona afectata de hemoroizi, de mai multe ori pe zi. Gheata poate atenua umflatura si disconfortul creat de hemoroizi.
Bai caldute de sezut. De mai multe ori pe zi, ajuta la alinarea durerilor si disconfortului.
Alternarea tratamentelor reci si caldute. Incepeti cu aplicarea unei pungi de gheata peste zona cu hemoroizi, dupa care faceti o baie calda de sezut.
Curatarea blanda si foarte aprofundata a zonei afectate de hemoroizi dupa fiecare scaun, cu ajutorul servetelelor de toatela albe si neparfumate, care cauzeaza mai putine iritatii decat variantele colorate si parfumate.
Unele femei prefera servetelele umede in locul servetelelor de toaleta. Exista servetele umede medicinale, speciale pentru cei cu hemoroizi, precum servetelele umede Cara, care au un rol astringent si antiinflamator datorita continutului de hamei si aloe, care ajuta la ameliorarea duererii, inflamatiei si disconfortului create de hemoroizi.
Cereti medicului dvs. o reteta pentru anestezice locale sau supozitoare. Exista multe produse pentru hemoroizi pe piata, dar consultati-va cu medicul dvs. inainte sa incercati ceva.
Multe dintre aceste tratamente ar trebui folosite doar pentru o perioada scurta de timp ( o saptamana sau mai putin). Uzul prelungit poate provoca o inflamare mai mare.
Cum prevenim hemoroizii in timpul sarcinii?
Desi femeile sunt mult mai predispuse la hemoroizi in timpul sarcinii, acestia nu sunt inevitabili!
Iata cateva metode prin cate puteti evita sau scapa de hemoroizi in cazul in care deja aveti hemoroizi:
Evitati constipatia: mancati multe alimente bogate in fibre, beti multa apa (8-10 pahare pe zi), si faceti exercitii regulate, chiar daca aveti timp doar de o scurta plimbare. Daca sunteti constipata, cereti medicului sa va recomande un laxativ.
Nu asteptati atunci cand trebuie sa iesiti afara cu scaunul, incercati sa nu va incordati in timpul defecatiei, si nu stati prea mult timp la toaleta, pentru ca astfel puneti presiune asupra zonei cu hemoroizi.