Sa prevenim hemoroizii printr-o alimentatie corecta!

Dupa cum bine stiti, masurile preventive sunt intotdeauna mai bune decat cele de tratare. Cine nu ar vrea sa nu fie nevoit sa se tratateze de anumite afectiuni, si mai ales de hemoroizi? Efortul de a preveni hemoroizii se merita, daca ne gandim ca nu va trebui sa simtim durerea suparatoare, disconfortul, mancarimea si iritatia provocate de hemoroizi.
S-ar putea sa nu constientizati, dar multe din obiceiurile si stilul dvs. de viata pot fi cauza problemelor dvs. cu hemoroizii. Mai jos vom vedea cum prin anumite schimbari in obiceiurile noastre putem preveni hemoroizii.
Alimentia corecta pentru a preveni hemoroizii
Alimentatia dvs. joaca un rol major atunci va doriti sa preveniti hemoroizii. Daca sunteti obisnuiti sa mancati multe alimente procesate – de obicei alimentele numite junk food sau snacks-uri – atunci este posibil sa va indreptati cu pasi repezi inspre probleme cu hemoroizii. Aceste alimente nu contin aportul de fibre necesar intestinelor dvs. pentru a misca mancarea repede si forma scaune moi, pentru o defecatie usoara. Fara hrana indigesta care se gaseste in alimentele bogate in fibre si care inmoaie scaunele dvs., este posibil sa suferiti de constipatie, ceea ce duce la incordare in timpul defecatiei. Daca suferiti de constipatie mai mult timp, o sa dezvoltati hemoroizi.
In alimentatia dvs. de prevenire pentru hemoroizi, includeti cereale si paine integrala, mazare, fructe si legume din belsug, orez brun si tarate, alune si seminte. Introduceti aceste alimente treptat in alimentatia dvs. pentru ca in timp sa devina un obicei, evitand astfel riscul de hemoroizi.
Fiti atenti insa, deoarece un aport brusc bogat in fibre va poate provoca un soc in organism, in conditiile in care acesta era obisnuit cu alimentele procesate. Aceasta situatie poate conduce la balonare, diaree, gaze intestinale, etc.
Chiar daca poate fi destul de greu, incercati pe cat puteti sa evitati alimentale care constipa, precum orezul alb, painea alba, pastele, prajiturile, placintele, produsele de patiserie.
In acest fel veti reusi sa preveniti hemoroizii.
Sa prevenim hemoroizii printr-un consum adecvat de lichide!
In alimentatia dvs. de prevenire pentru hemoroizi, ar trebui sa includeti si marirea consumului de lichide hidratante. Cu toate acestea, asta nu inseamna sa beti mai multa cafea, ceai sau alcool, pentru ca aceste lichide au un efect invers, ducand la o deshidratare usoara.
Alcoolul are in special un efect defavorabil, putand contribui la formarea unor scaune uscate care provoaca ravagii in tractul dvs. gastrointestinal.
Hemoroizii au fost asociati in unele cazuri cu ciroza, o boala a ficatului cauzata de abuzul de alcool.
Puteti crede ca beti suficienta apa, dar majoritatea oamenilor nu-si dau seama de cata apa au de fapt nevoie. Adultii sanatosi au nevoie de cel putin 8 pahare de apa pe zi. Pentru barbatii care sunt mai masivi si au mai mult tesut muscular si pentru cei care fac exercitii regulat sau lucreaza in aer liber, este necesar un consum si mai mare de lichide in fiecare zi, pentru a fi mereu bine hidratati, prevenind astfel hemoroizii.
Tratamente naturale pentru a preveni hemoroizii
Alaturi de o alimentatie bogata in fibre si un consum adecvat de lichide, folosirea zilnica a unor suplimente naturale precum Venapro, ne poate ajuta sa prevenim hemoroizii.
Acest tratament ajuta la imbunatatirea circulatiei venoase pentru a mentine tesuturi sanatoase care nu se umfla, prevenind astfel hemoroizii.

Un comentariu: