Hemoroizii sunt destul de comuni in timpul sarcinii. Unele femei dezvolta hemoroizi pentru prima data in timpul sarcinii si daca au avut hemoroizi si inaintea sarcinii, este foarte probabil sa aiba hemoroizi din nou in timpul sarcinii.
Hemoroizii se pot dezvolta si in a doua faza a nasterii, in timp ce femeile imping. Oricare ar fi situatia, hemoroizii dispar de cele mai multe ori de la sine – sau cu ajutorul unor metode mentionate mai jos la scurt timp dupa nastere.
Este foarte important sa discutati cu medicul dvs. daca vi se pare ca prezentati simptome de hemoroizi, deoarece exista si alte conditii care ar putea prezenta aceleasi simptome ca si hemoroizii. Medicul dvs. va va examina, si va va putea prescrie tratamentul corect in functie de ceea ce descopera la control.
In cele mai multe cazuri, tratamentul pentru hemoroizi in timpul sarcinii este axat pe:
Atenuarea simptomelor
Alinarea presiunii exercitate asupra venelor hemoroidale printr-un consum crescut de fibre si lichide
Modificarea obiceiurilor ce tin de defecatie
Unele din tratamentele specifice pentru hemoroizi in timpul sarcinii includ:
Aplicarea unei pungi de gheta (cu un invelis moale) peste zona afectata de hemoroizi, de mai multe ori pe zi. Gheata poate atenua umflatura si disconfortul creat de hemoroizi.
Bai caldute de sezut. De mai multe ori pe zi, ajuta la alinarea durerilor si disconfortului.
Alternarea tratamentelor reci si caldute. Incepeti cu aplicarea unei pungi de gheata peste zona cu hemoroizi, dupa care faceti o baie calda de sezut.
Curatarea blanda si foarte aprofundata a zonei afectate de hemoroizi dupa fiecare scaun, cu ajutorul servetelelor de toatela albe si neparfumate, care cauzeaza mai putine iritatii decat variantele colorate si parfumate.
Unele femei prefera servetelele umede in locul servetelelor de toaleta. Exista servetele umede medicinale, speciale pentru cei cu hemoroizi, precum servetelele umede Cara, care au un rol astringent si antiinflamator datorita continutului de hamei si aloe, care ajuta la ameliorarea duererii, inflamatiei si disconfortului create de hemoroizi.
Cereti medicului dvs. o reteta pentru anestezice locale sau supozitoare. Exista multe produse pentru hemoroizi pe piata, dar consultati-va cu medicul dvs. inainte sa incercati ceva.
Multe dintre aceste tratamente ar trebui folosite doar pentru o perioada scurta de timp ( o saptamana sau mai putin). Uzul prelungit poate provoca o inflamare mai mare.
Cum prevenim hemoroizii in timpul sarcinii?
Desi femeile sunt mult mai predispuse la hemoroizi in timpul sarcinii, acestia nu sunt inevitabili!
Iata cateva metode prin cate puteti evita sau scapa de hemoroizi in cazul in care deja aveti hemoroizi:
Evitati constipatia: mancati multe alimente bogate in fibre, beti multa apa (8-10 pahare pe zi), si faceti exercitii regulate, chiar daca aveti timp doar de o scurta plimbare. Daca sunteti constipata, cereti medicului sa va recomande un laxativ.
Nu asteptati atunci cand trebuie sa iesiti afara cu scaunul, incercati sa nu va incordati in timpul defecatiei, si nu stati prea mult timp la toaleta, pentru ca astfel puneti presiune asupra zonei cu hemoroizi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu