Stiati ca atat hemoroizii interni cat si hemoroizii externi sunt prezenti inca de la nastere, dar trec neobservati datorita marimii lor mici? Atunci cand ambele tipuri de hemoroizi sunt prezente, aceasta conditie se numeste hemoroizi micsti.
Mai jos am definit hemoroizii externi, simptomele pentru hemoroizii externi si cauzele pentru hemoroizii externi.
In vorbe putine, daca hemoroizii dvs. se gasesc in partea joasa a canalului anal, langa anus, atunci e vorba de hemoroizi externi.
Hemoroizii externi cauze
Spre deosebire de hemoroizii interni, cercetatorii si doctorii nu au motive concrete pentru formarea acestor hemoroizi externi. La un moment dat, se credea ca vinovatul din spatele maririi hemoroizilor externi este constipatia. Cu toate acestea, studii mai recente au negat acest aspect.
Ceea ce se poate dovedi, este ca marirea hemoroizilor externi este mult mai intalnita la femeile insarcinate si la persoanele care experimenteaza o presiune marita asupra rectului.
Hemoroizii externi pot aparea si daca ridicati greutati sau daca stati perioade mai lungi asezati. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, exista un eveniment care preceda hemoroizii externi.
De exemplu, hemoroizii externi pot aparea inspre sfarsitul sarcinii. Din fericire, acesti hemoroizi externi tind sa dispara dupa nastere si, in consecinta, nu necesita tratament.
Hemoroizii externi simptome
Hemoroizii externi pot fi identificati foarte usor ca fiind mici umflaturi dureroase de culoare rosu-inchis, de marimea unui bob de strugure, care apar sub pielea din jurul anusului.
Dintre simptomele comune pentru hemoroizii externi, amintim mancarime, umflaturi si durere datorita sensibilitatii pielii din aceasta regiune. Zona in care apar hemoroizii externi se poate umfla, irita si leza mult mai grav ca rezultat al constipatiei, scaunului tare si incordarii din timpul scaunului.
Atentie sporita riscurilor implicate de hemoroizii externi
Hemoroizii externi va expun riscului de tromboza. Tromboza cunoscuta si drept cheaguri de sange tinde sa apara atunci cand hemoroizii externi nu sunt tratati perioade mai lungi de timp. In zona in care apar hemoroizii externi se pot dezvolta si cheaguri de sange rosu-inchis sau albastru si care sangereaza.
Cheaguri de sange mari pot produce durere atunci cand mergeti, cand stati sau cand iesiti afara cu scaunul.
Doctorii nu se pot pronunta de ce persoane sanatoase dezvolta din senin cheaguri de sange in hemoroizii externi.
Ceea ce este sigur, este ca daca sunt lasate in voia sortii, aceste cheaguri de sange pot circula prin sistemul circulator al organismului, si pot conduce la situatii care pot pune viata in pericol.
Vasele de sange contin sange arterial, ceea ce explica de ce hemoroizii externi prezinta o culoare de un rosu mai aprins, atunci cand apare sangerarea. In unele ocazii aceste sangerari care apar la hemoroizii externi pot fi foarte severe.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu